vineri, 22 ianuarie 2010

Povestea lui Gigel



O sa-ti spun povestea lui Gigel pentru ca desi toata lumea o stie, nimeni n-o spune. Dupa ce o termini de citit, du-te in fata oglinzii. S-ar putea sa-l recunosti, s-ar putea sa ti se para un strain. Tu decizi.

In primul rand, Gigel este un om foarte religios. Nu stie el prea multe despre cele sfinte, dar de un lucru este absolut sigur. Trebuie sa se inchine neaparat cand trece prin fata unei biserici pentru ca altfel il vede Doamne-Doamne si o sa-l pedepseasca. Nu conteaza ca singura data cand intra in biserica este de Paste, si atunci facand-o pentru ca asa trebuie. El isi roteste ochii in jur, si asteapta sa vada acest edificiu al credintei. Apoi repede isi face cruce, mai zice un 'Doamne ajuta' si gata, pentru o perioada toate lucrurile ii vor merge bine.
In mare parte a timpului, Gigel este un om bun la suflet. Cand se intalneste cu vecinii de bloc, intoarce capul si nu-i saluta. Daca vede ca cineva are nevoie de ajutor, este nepasator. De ce trebuie ca el sa faca bine pe acest pamant? Nu pot face altii si pentru el? Gigel nu este niciodata un egoist. Bineinteles, asta in perioada Craciunului. El asteapta aceasta sarbatoare pentru ca acum el trebuie sa fie mai bun. Dupa aceea, poate reveni la vechile obiceiuri.
Gigel este cel mai mare romantic. Nu ii spune aproape niciodata 'te iubesc' iubitei. De ce ar trebui sa faca asta? Ea nu stie ca iubirea nu se spune, ea se simte? Nu ii acorda iubitei prea mult timp si nici nu-i face surprize. Nu este nevoie de toate acestea. Pentru ca Gigel asteapta Sfantul Valentin. El stie ca acum trebuie sa-si marturiseasca dragostea. Sa cumpere diverse inimioare, sa ii ofere cadouri tematice. Pentru ca toate aceste lucruri daruite pe 14 februarie sunt direct proportionale cu iubirea lui.
De ce toata viata trebuie sa asteptam ceva sa se intample pentru a actiona? De ce nu putem fi mai spontani? Cand a fost ultima data cand ai facut un bine fara a astepta nimic in schimb? Cand le-ai facut ultima data o surpriza persoanelor dragi doar pentru a le arata ca tii la ele si ca le apreciezi? De ce mereu privim in viitor si nu avem curaj sa facem ceea ce trebuie tot timpul? Daca simti ca trebuie sa faci ceva, atunci fa! Nu-ti fie frica. Si nici rusine. Frica las-o celor slabi iar rusinea celor timizi. Tu esti o persoana puternica.

Un comentariu:

  1. Foarte frumos. Am stiut eu de la inceput ca in spatele unui chip curat de copil se ascunde un om Mare si Netemator ce poate cuvanta atat de frumos despre importanta frumusetii si a dragostei sincere, in locul superficialitatii si a egocentrismului mascat. Felicitari pentru initiativa de a scrie pe blog! :)

    RăspundețiȘtergere