luni, 18 ianuarie 2010

Femeile si orgoliul

De ce femeile sunt atat de orgolioase? De ce nu ar recunoaste ca gresesc chiar daca este evidenta chestia asta? De ce nu fac nimic pentru a indrepta lucrurile? Eu cred ca din cand in cand e bine sa mai lasam si de la noi. In felul asta ne simtim si noi mai bine, ii facem si pe altii sa se simta bine. Dar nu.. Femeile se ascund sub o masca impasibila, vor sa arate ca nimic nu le atinge si toate astea din cauza orgoliului. Femeile spun ca, fiind orgolioase, devin mai egoiste, se gandesc mai mult la ele si in felul asta sufera mai putin. Aiurea.. Mie mi se pare o prostie. Eu cred ca o persoana cu cat este mai orgolioasa, cu atat sufera mai mult, singura diferenta este ca o face pe ascuns. Nu-si exteriorizeaza sentimentele, si le ingroapa in adancul sufletului de unde vor izvori mai tarziu cand vor fi sigure ca nu le vede nimeni. Si toate astea pentru ce? Pentru ca cineva le-a ranit in trecut si acum nu mai vor sa riste. Vor sa fie cu un pas in fata tuturor lucrurilor care le-ar putea rani. Vor sa traiasca intr-o zona de confort de unde cu greu mai pot iesi. Uita sa mai traiasca viata la intensitate. Pentru ele totul e sigur, se pun la adapost. Ati jucat vreodata poker? Stiti cum e sa mai ai nevoie de o singura carte pentru a castiga? Simti adrenalina pompand in vene, mainile si picioarele ti se incalzesc, fata ti se imbujoreaza, simti ca esti viu. Simturile tale sunt mai alerte ca niciodata. Asta inseamna riscul. Ce rost are sa traiesti fara sa risti? Intr-adevar, traiesti, dar nu te simti viu fara risc. Asta este natura umana. Daca vom ajunge a ne complace intr-o zona de confort, poate ne va fi bine, dar nu vom fi cu adevarat fericiti. Ne vom uita la altii cum sunt fericiti si vom fi invidiosi. Vom crede ca ei au ceva in plus fata de noi, dar nu ne vom da seama ca si noi putem avea aceleasi lucruri. Cele ce ne lipsesc sunt curajul si increderea in noi. 

Dar sa revenim la femei si la dorinta lor de a sta in zona de confort. Acesta este un paradox, caci o femeie cauta toata viata confortul unei relatii, dar cand l-a gasit, cauta aventura. Femeia care cauta un barbat potent financiar, calm, bun la suflet, care sa-i ofere stabilitate, dupa ce il are, se plictiseste si isi doreste un barbat aventuros care sa ii ofere toate emotiile care i-au lipsit de la primul, indoieli, temeri, drama. Acelasi lucru este valabil si invers. Si atunci, cum putem mentine o femeie langa noi, fara teama de a ne parasi? Raspunsul e foarte simplu, ii oferim o gama cat mai larga de emotii. O zi rece, doua zile calde, doua zile reci, zece calde, totul pentru a mentine drama si a pastra atractia sexuala.

Recitesc ce am scris. Mi-am dat seama ca am aberat destul, mai am putin si ajung la delir. Nu-i rau pentru o zi de luni. Nu-i rau deloc. Noapte buna..

Un comentariu:

  1. Hehe. Interesant ceea ce ai scris si te aprob. As dori sa largesc cercul si sa imi permit sa spun ca cele scrise de catre tine mai sus se aplica si barbatilor. Cu totii, femei si barbati, au intrat in cercul stramb al fricilor, din lipsa de cunoastere suficienta de sine. Frica de a nu fi inselat sau parasit este fireasca celor ce inca nu stiu ce salasluieste in adancul sufletului lor si cat de nemarginita e dragostea Lui. Putem sa evoluam cu mult mai mult in maniera personala alaturi de un om puternic pe care il iubim si il apreciem cu adevarat, intr-un cuplu sacru si etern, atunci cand incetam sa ne alegem partenerul intr-un mod superficial, fatal. Frumos blogul.

    RăspundețiȘtergere